Unelma Podcastista

Jos on yksi asia, josta olen haaveillut oikeastaan siitä asti, kun innostuin kuuntelemaan radiota, on se, että pääsisinpä juontamaan tuollaista ohjelmaa. Nooh, oma ura urkeni jollekin ihan toisenlaiselle alalle, mutta tuo haave omasta radio-ohjelmasta jäi elämään. Jollain tapaa oma luovuuteni on aina tullut esiin sellaisena, että haluan saada oman ääneni kuuluviin, tavalla tai toisella. Sen takia olen kokeillut bloggaamista, vloggaamista sekä striimaamista. Vaikka kaikki nuo ovat olleet minulle tärkeitä asioita ja projekteja, niin silti se jokin on puuttunut.

Vuosi sitten havahduin siihen, että podcastit ovat tulleet jäädäkseen, kuuntelinhan niitä itsekin todella paljon. Hämmästyin, kun tajusin, että nämähän ovat kuin radio-ohjelmia, joita periaatteessa kuka vaan voi alkaa julkaista!? Tämän oivalluksen myötä taustalla alkoi pyörimään ajatus omasta podcastista. ”Mutta eihän sitä yksin voi perustaa”, ajattelin heti. ”Ja siis eihän minulla ole mitään kunnon välineitä, tai kaveria tekemässä sitä… tai edes aihetta”. Ajatusteni latistettua itsensä, podcast jäi pelkäksi kaukaiseksi haaveeksi, jota en kokenut saavuttavani koskaan. Sen sijaan keskityin aiemmin mainitsemiini muihin median muotoihin, ja pyrin saamaan sitä kautta tuotua omaa luovuuttani esiin.

Vaan kuinkas sitten kävikään

Vuosi sitten muutin takaisin Jyväskylään. Aloin samalla hengailla jälleen ystäväni Karloksen kanssa. Kokoonnuimme yhdessä katsomaan elokuvia ja välillä myös pelaamaan videopelejä. Ensin katsoimme Harry Potter -elokuvia, ja keskustelu niistä oli sen verran lennokasta, että aloin pyöritellä ajatusta siitä, että tämä pitää saada nauhalle. Koin, että tässä voisi olla sitä jotakin. Luultavasti läpällä sitten heitin Kakelle, josko hän haluaisi kokeilla äänittää podcastmaisen jakson näistä katsomistamme Potter-leffoista, ja laitettaisiin se sitten Youtube-kanavalleni.

Kake suostui, ja saimmekin nauhoitettua yllättävän hyvällä äänenlaadulla ensimmäisen yhteisen projektimme. Tämän jälkeen molemmilla oli heti ideana katsoa jokin uusi elokuvasarja, ja niin ikään tehdä siitä taas spesiaalijakso kanavalleni. Päädyimme katsomaan kaikki Star Wars -elokuvat läpi, ja sitä seurasi eeppinen, kolmen tunnin mittainen keskustelu kyseisistä leffoista.

Sen jälkeen tuo vanha haave puski pintaan vahvempana kuin koskaan. Voisiko podcast kuitenkin toimia nyt? Olin puhunut jollain tasolla asiasta Kakelle aikaisemmin, mutta vielä en ollut sitä tosissani ehdottanut. Lopulta sain asiasta sanottua Kakelle ja niin päädyimme äänittämään pilottia silloin vielä nimettömälle podcastillemme, Mykkäfilmille. Äänitys meni todella hyvin, ja usko omaan tekemiseemme vahvistui. Tätä seurasi kaikista jännittävin vaihe. Jakson julkaiseminen ulos maailman kuultavaksi.

En muista milloin olisin kokenut samanlaista ylpeyttä siitä, mitä olen saanut aikaiseksi, kun aloitin Mykkäfilmin pilottijakson toiston Spotifysta. Siihen hetkeen konkretisoitui todella vahvasti ne omat toiveet ja haaveet, joita olin jo vuosien ajan piilotellut ja pitänyt mahdottomana saavuttaa. Yllättävää kyllä, vaatimaton markkinointimme tehosi, ja jaksolle alkoi kertyä kuuntelukertoja tasaiseen tahtiin. Oikeastaan ammensin kaiken osaamiseni, joita olin vuosien varrella kerryttänyt vlogatessa, blogatessa sekä striimatessa, ja uskon että se näkyy tässä lopputuloksessa. Myös seuraajien määrä on kasvanut tasaisella tahdilla. Mykkäfilmi on saanut todella kannustavaa ja rakentavaa palautetta. Pakko se kait on uskoa. Minulla on vihdoin podcasti.

Mutta ei hätää, aion edelleen toteuttaa muitakin asioita, erityisesti striimaamista. METKAPURO on yksi henkireikäni, josta en halua luopua.

Kaken kanssa katsomassa Joker -elokuvaa. Siitä tehtiin sitten spoileriosio 2. jaksoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.