Eskapismia maailmasta toiseen maailmaan

Joulu 2013

Viimeinen jouluni lapsuudenkodissa. Perheemme on kokenut suurimman kriisinsä koskaan. Sekavat tunnelmat vaikeuttavat keskinäistä olemista ja luo raskaat puitteet juhlimiselle. Oma fiilikseni on surkea. Mutta yksi asia on on jäänyt positiivisena tuosta joulusta mieleen. Se on lahjaksi saamani peli, jonka parissa vietin suurimman osan joulustani. Sain paeta pelin taianomaiseen maailmaan, luoden ympärilleni eskapismin täyteisen puskurin, joka auttoi minua jaksamaan ranka ajat. Peli, jonka sain jouluna 2013 lahjaksi, on nimeltään Ni no Kuni: Wrath of the White Witch.

Ni no Kuni on japanilaisen Level-5 -pelistudion tuotos, joka kertoo päähenkilö toimivan nuoren pojan, Oliverin seikkailuista taianomaisessa maailmassa. Oliverin äidin kuoltua, pojan pehmolelu herää eloon ja paljastuu keijuksi nimeltä Dribbit. Oliver ja Dribbit matkustavat yhdessä toiseen maailmaan, Other Worldiin, jossa magian ja ystävyyden sävyttämät suuret pienet seikkailut odottavat kaksikkoamme. Pelin visuaalinen ulkoasu mukailee Studio Ghiblin omaperäistä piirrustustyyliä, koska kuuluisa animestudio oli mukana pelin tuotannossa. Parhaiten tämä näkyy Studio Ghiblin piirtämissä välianimaatioissa.

Ni no Kunin alkuperäinen englanninkielinen traileri.

Peli on jättänyt minuun syvän jäljen, johtuen siitä tunnelatauksesta, jossa olin kun pääsin pelin pariin. Muistan, miten hyvältä tuntui saada vain upota kauniiseen, hivenen naiviin, mutta myös surulliseen maailmaan, joka tuntui olevan hyvin kaukana omista murheistani. Pelasinkin pelin melkoisella tahdilla lähes läpi. Ainoastaan viimeinen loppupomo jäi kesken, johtuen siitä, että en ollut grindannut japanilaiseen roolipeliin sopivalla tavalla hahmojani tarpeeksi kovatasoisiksi. Aloitin pelin myöhemmin ihan alusta pitäen uudelleen, mutta nykyään sen jatkaminen on ollut haaste, koska pelejä tulee jatkuvalla syötöllä lisää, ja vanhan Playstation 3:n avaaminen tuntuu turhauttavan vaivalloiselta.

Halu palata pelin pariin on kuitenkin ollut suuri. Videopelijumalat (tai markkinavoimat, miten vain), ovat kuitenkin kuulleet tuskani, sillä saan uuden loistavan mahdollisuuden palata Ni no Kunin pariin. Peli nimittäin saa tulevana syksynä remasteroidun version PC:lle sekä PS4:lle ja suoremman käännöksen Nintendo Switchille. Alun innostuksen jälkeen jäin pohtimana, mille alustalle pelin oikein ostan, sillä tämä todellakin tulee olemaan julkaisupäivän ostos.

Toisaalta remasteroitu PC-versio kuulostaa todella hyvältä. Kun aloitin pelin uudelleen muutama vuosi sitten alusta, olin todella hämmentynyt, sillä se ei näyttänyt niin hyvältä kuin muistelin. Ajan kultaamat muistoni eivät enää pärjänneet vertailussa modernien pelien visuaalisen ilmeen kanssa. Siksipä minua kiinnostaisi nähdä peli remasteroituna, jolloin se näyttäisi suunnilleen siltä kuin miten olen sen muistanut alunperin. Lopulta tulin kuitenkin siihen tulokseen, että tulen pelin ehdottomasti hommaamaan Switchille. Peli itsessään sopii grindaavan perusluonteensa takia malliin, jossa pelin pystyy jättämään tauolle ja palaamaan sitten myöhemmin sen pariin nopeasti sekä sujuvasti. Switch on tällä hetkellä sujuvuudessan ja käytännöllisyydessään ylivoimainen verrattuna muihin konsoleihin tai tietokoneeseen. Lisäksi nyt kun olen tottunut alkuperäisen pelin ulkonäköön, niin luulen että Switch versio ei tunnu ollenkaan niin pahalta katsoa.

En maltakaan odottaa tulevaa syksyä, ja sitä hetkeä kun pääsen jälleen sukeltamaan pelin pariin. Palaan asiaan ja porttauksen toimivuuteen, kunhan peli julkaistaan syyskuun 20. päivä.

Onko teillä muilla mitään kokemuksia Ni no Kunista? Ajattelitteko hankkia pelin uudelleen, ja jos näin on, niin mille alustalle? Jatketaan keskustelua kommenteissa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.